Cerita sebenar ‘pecah’, Sayuti Omar (MSO) lawan Husam

Cerita sebenar sudah mula pecah Kenapa Sayuti Omar (MSO) begitu beriya-iya marah sehingga berlawan-lawan habisan kepada Naib Presiden PAS, Dato’ Husam Musa.

Dendam? (Sakit hati?), akhirnya memburuk-burukkan Dato Husam Musa dan pelbagai gelaran yang diberikan dalam tulisan-tulisan dalam blognya, kenapa? sila baca pendedahan berikut.

Jika benarlah MSO kawan Husam, Saya secara peribadinya tidak boleh terima ‘kawan tikam kawan’. Jika benar berkawan atau bersahabat ‘rahsia’ tetap ‘rahsia’. Rahsia kawan tetap dirahsia, kecualilah kita ingin bermusuh dengannya.

Kita tidak boleh berkawan dengan ‘kawan tikam kawan’. BERHATI-HATI jika memilih kawan seperti MSO ini.

Benarlah kata-kata Timbalan Mursyidul Am PAS, Dato Dr Haron Din sehari dua ini dan kata-kata orang-orang tua zaman dahulukala: Berhati-hati dengan “Musuh Dalam Selimut”.

6 Respons

  1. hish hish… politik politik..

  2. cari makan di atas politikel issu ……… macam mso yang cari makan berlaukkan daging mentah dato husam musa . benci sangatkah kak dato husam ?
    hai brader mso ! …. banyak berkat duit kau jual artikel meloya
    memual itu…… teruskan menulis untuk mewajarkan anda sebagai …………….yang menagih perhatian umum .

  3. rupanya MSO ni penulis upahan. jangan cari makan dgn menulis secara fitnah. tak baik disisi ugama.kenapa sangat benci pd dato Husam.

  4. buat saudara MSO, carilah rezeki dgn jln yang diredhai allah..gunakanlah ilmu dn kelebihan anda dlm penulisan sesuatu yg berguna utk dijadikan ikutan belia dlm menongkah arus politik semasa

  5. Hai bro, kenapa marah sangat dengan mso, kan itu sememangnya bidang dia. kenapa tulisannya agak menganzam husam ke

  6. Jika MSO dalam perjuangan yang sama selari dengan perjuangan Pakatan Rakyat, diharap tulisannya yang mungkin menyentuh apapun kelemahan dalam Pakatan Rakyat tidak didahkan untuk tatapan umum yang membolehkan musuh turut membaca dan seterusnya mengetahui kelemahan kita. Itu adalah antara strategi perjuangan. Tulisan yang mungking menyentuh kelemahan atau artikel2 yang boleh mewujudkan keraguan kepada Pakatan Rakyat tidak seharusnya didedahkan walaupun dalam Harakahdaily kerana ia boleh dibaca oleh seluruh umat manusia termasuklah musuh2. Jika benar ada sesuatu yang perlu dibaikpulih, adalah penting untuk dibincang secara tertutup bukan dengan terbuka dan semua org lain khususnya musuh2 juga tahu. Saya pasti MSO tidak sebodoh itu kecuali dia memiliki agenda tertentu untuk mengaibkan perjuangan Pakatan Rakyat.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: