Tidak timbul isu Kerajaan Perpaduan – Anwar

KEMASKINI:
PAS telah menjelaskan pandangan dengan sebaiknya. Kita sedia berbincang Umno/BN dengan syarat hentikan kezaliman, bebaskan badan kehakiman dan pastikan pilihanraya yang bebas dan adil.

Ketua Umum PKR, Dato’ Seri Anwar Ibrahim mengulas isu kerajaan perpaduan yang diutarakan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sehingga mencetuskan andaiaan bahawa parti Islam itu berniat bergabung dengan Umno.

“Kalau ini semangat yang ada, tidak ada masalah untuk kita berbincang. Tidak timbul isu yang diwarkan-warkan, (iaitu) kerajaan perpaduan,” tegas Anwar.

“Tidak timbul isu kerajaan perpaduan. Isu kerajaan perpaduan tidak berbangkit sama sekali,” tegas beliau dalam ucapannya di Kongres Nasional Khas PKR di Nilai hari ini.

“Selepas Muktamar PAS, saya hubungi Ustaz Abdul Hadi dan berbincang panjang. Kita akan jelaskan melalui kenyataan media yang bakal dikeluarkan,” tambahnya.

Berita lain:
Kerajaan Perpaduan: BN sedia bertemu PAS – Muhyiddin

Debat Halatuju PAS: Ketua Pemuda tidak hadir kerana arahan?

Perbincangan kerajaan perpaduan tidak harus dikhuatiri – Mukhriz

Advertisements

3 Respons

 1. Collecting Blogs
  Para blogger yang dihormati,

  Saya sekarang dalam proses menyenaraikan blog2 mengikut kategori masing-masing. Jika anda berminat untuk memaparkan blog anda disini sila tinggalkan maklumat berikut.

  terima kasih, diatas sokongan.

  I am currently collecting blogs from All Around Malaysia. If you are interested to be listed here, North Krai Latest Blog Headlines lists, kindly leave:

  1. Your blog’s name.
  2. Your blog’s url.
  3. Your blog’s category.

  Thanks for support.

 2. Sejak pertemuan mengukuhkan pemaufakatan Pakatan Rakyat diadakan antara DSAI, TG Hadi Awang dan Sdr Lim Kit Siang ura ura dailog Kerajaan Perpaduan bersama Umno telah dihentikan. TG Hadi telah mengemukakan syarat jika Umno/BN ingin meneruskan dailog mereka hendaklah menghentikan kezaliman, bebaskan badan kehakiman dari kuasa exekuatif dan pastikan pilihanraya yang bebas dan adil. Saya rasa berat bagi Umno/BN untuk menunaikan syarat tersebut.

  Diharapkan selepas Muktamar yang lepas hentikanlah usha untuk berdailog dengan Umno/BN dan tumpukan sepenoh kekuatan menghadapi PRK Manek Urai pada 14hb Julai, 2009. Lupakanlah soal Kerajaan Perpaduan dan tumpukan kepada saingan sengit yang akan kita hadapi Umno/BN. Jika Umno/BN ikhlas dengan Kerajaan Perpaduan mereka tidak harus meletakan calon di Manek Urai seperti mereka lakukan di DUN Penanti.

  Kerajaan Perpaduan merupakan ajenda politik Umno/BN untuk melemahkan perpaduan ahli ahli Pas dan gabongan Pakatan Rakyat. Ia juga untuk mendapat simpati rakyat yang sudah menolak mereka dalam PRU 12 dan lima PRK yang telah diadakan.

 3. Tunggulah kenyataan media dari pemimpin-pemimpin pakatan rakyat secara bersama. Itu adalah yang terbaik. Bukan kenyataan dari seorang pemimpin sahaja.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: