Ringgo, Megat Nordin dan Azhan Atan turut meriahkan PRK Manek Urai

Konsert hiburan alternatif yang diadakan di Padang Majlis Daerah Kuala Krai malam tadi turut menampilkan penyanyi rock, Ringgo yang juga bekas vokalis kumpulan Arrow, Pendikir terkenal Megat Nordin dan johan Akademi Nasyid TV9, Azhan Atan.

Konsert yang dianjurkan oleh Urusetia Penerangan Kelantan itu, Ringgo menyampaikan lima buah lagu termasuk dua lagu popularnya bersama Arrow iaitu Sendu di Hati Mu Rindu di Jiwaku dan Niat di Hati Tak Nak Berpisah.

Ringgo turut mengambil kesempatan pada konsert tersebut untuk menjual album terbarunya bertajuk Pesan Tok Guru dengan harga promosi RM10 dan masih bertemakan rock serta pop.

Bagaimanapun berdasarkan pemerhatian, konsert santai bersama keluarga itu menarik minat penduduk tempatan.

Pengerusi Jawatankuasa Penerangan, Pembangunan Maklumat, Sains dan Teknologi Dr. Mohamed Fadzli Hassan ketika ditemui berkata, konsert alternatif itu diadakan bagi memberi maklumat kepada orang ramai bahawa Islam membenarkan hiburan tetapi mesti dalam batas-batas tertentu.

“Konsert malam tadi berlangsung dengan baik dan kita ingin menunjukkan kepada orang ramai bahawa ini adalah hiburan alternatif yang dibenarkan dalam Islam.

“Percampuran di antara lelaki dan wanita pada konsert malam tadi memang tidak dapat dielakkan kerana kebanyakan yang datang bersama keluarga, suami isteri dan adik dengan kakak atau abang.

“Kalau di tepi-tepi jalan dan tempat yang sunyi dan agak jauh dari sini adalah di luar daripada kawalan kita, tetapi sepanjang konsert ini berlangsung kita selang-seli dengan nasihat dan unsur-unsur dakwah,” katanya.

2 Respons

  1. salam perjuangan saya ingin minta tolong jar saudara admin web jiwo kelate untuk mengajar saya camner nak masukkan pic tokguru doa tok guru? harap dapat ajar

    Jiwokelate: issh, kena bawa pise galo juga tu…. hehe

  2. It’s not that hard to have alternative entertainment. Kudos!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: