Wacana Ilmiah: Pemuda Umno tunggu Pemuda PAS

Naib Ketua Pemuda Umno Datuk Razali Ibrahim berkata, Pemuda Umno kini masih menunggu maklumat lanjut dari Dewan Pemuda PAS mengenai wacana ilmiah yang dicadangkan oleh Pemuda PAS itu.

Razali berkata Pemuda Umno telah bersetuju dengan pelawaan tersebut dan hanya menunggu Dewan Pemuda PAS menetapkan tarikh, masa dan tempat.

Menyentuh cadangannya supaya Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) dimansuhkan, Razali berkata perkara itu bagaimanapun perlu mendapat maklum balas daripada ibu bapa pelajar terlebih dahulu.

UPSR diperkenalkan pada 1987 bagi menggantikan peperiksaan Penilaian Darjah Lima dan antara mata pelajaran utama dalam UPSR ialah Bahasa Melayu (Penulisan), Bahasa Melayu (Pemahaman), Bahasa Inggeris, Matematik dan Sains.

Advertisements

2 Respons

  1. SALAM,

    BN perlu ikhlas dalam wacana ini. mereka perlu mendengar rintihan2 daripada PAS kerana merekalah selama ini yg merosakkan anak bangsa kita semua. UMNO!! kembali kepada ISLAM atau kamu akan terus ditentang!!!

  2. Kalau nak wacana ilmiah, buatlah di Parlimen; kerana disitu adalah lebih berwibawa dan boleh dikuatkuasakan segala apa yang dibincang/ persetujui. kalau tidak buang masa sahaja !

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: