Selamat Berpuasa

ramadhan

SELAMAT BERPUASA dari Permatang Pasir.

Selamat Berpuasa bagi semua Umat Islam… Tidak kira yang boleh puasa, ataupun tidak… Selamat berpuasa juga diucapkan Kepada pelayar web saya… Bila bulan Ramadhan, Amalan solat sunat Terawih akan dilaksanakan disemua masjid seluruh dunia,marilah kita sama-sama luangkan masa seketika bersama keMasjid melakukan solat sunat Terawih “MOGA SALING MENGINGATI AKHIRAT”. – Sumber ALIFFAFNAN

Firman Allah SWT di dalam surah al-Baqarah ayat 183 yang bermaksud :
” Wahai orang-orang yang beriman, telah wajib ke atas kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan ke atas umat-umat yang sebelum kamu, semoga kamu menjadi orang yang bertaqwa.”

Manakala Rasulullah SAW telah bersabda :
“Sesungguhnya telah datang kepada kamu bulan Ramadhan bulan yang penuh berkat. Allah telah fardukan ke atas kamu berpuasa padanya. Sepanjang bulan Ramadhan itu dibuka segala pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan…”

YA ALLAH, sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, muliakan dan sayangilah sahabatku ini sekeluarga. Berkatilah keluarganya, sihatkan tubuh badannya, limpahkaln rezekinnya, kuatkanlah imannya.

Berikan kenikmatan ibadahnya, jauhkannya dari fitnah, penyakit H1N1 dan penghinaan. Suburkan beihkeimanan dengan penuh kasih sayang serta Taqwa – sms kiriman Uztaz Zul, Imam Masjid Kuala Krai.

Advertisements

Satu Respons

  1. salam ramadhan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: