Tiada Kerjasama dengan sekutu Yahudi/ Zionis

oleh DATUK HAJI MAHFUZ HAJI OMAR
Naib Presiden PAS.

PAS sekali lagi menegaskan tidak akan bekerjasama dengan Umno yang menjadi sekutu Yahudi / Zionis. Umno secara jelas melalui pemimpin utamanya yang menguasai Kerajaan Malaysia telah melantik syarikat perunding APCO Worldwide yang merupakan proksi kepada gerakan zionis antarabangsa yang menjaga kepentingan politik Israel dan Amerika sebagai penasihat Kerajaan Umno / Barisan Nasional (BN).

Perbuatan ini satu pengkhianatan kepada perjuangan umat Islam dan rakyat Palestin. Kerajaan Umno / BN juga menjalinkan hubungan perdagangan secara rahsia dengan negara haram Israel dan ini membantu memperkukuhkan ekonomi Israel. Ini dibuktikan dengan berlabuhnya kapal dagang milik Israel di pelabuhan Klang baru-baru ini serta keputusan kabinet yang membenarkan hubungan dagang dengan Israel dibuat secara rahsia.

PAS sekali-kali tidak akan mengkhianati perjuangan umat Islam dan rakyat Palestin. PAS kesal dengan tindakan kerajaan Umno / BN yang menikam dari belakang ke atas umat Islam dan rakyat Palestin. Bantuan dihulur untuk rakyat Palestin dalam masa yang sama membantu pengukuhan ekonomi negara haram Israel.

PAS akan terus memperkukuhkan hubungan dan kerjasama dalam Pakatan Rakyat (PR) bagi membina Malaysia baru dan terus melindungi Islam dan apa sahaja yang berkaitan dengan Melayu dan Bumiputera yang terdapat dalam Perlembagaan Persekutuan disamping menjamin hak semua kaum turut dilindungi dengan menjadikan prinsip keadilan sebagai teras pembanggunan sesuai dengan Islam sebagai agama pembawa rahmat seluruh alam.

PAS menyeru seluruh umat Islam dan orang Melayu supaya tidak terperangkap dengan agenda politik murahan Umno yang memukul gendang perpaduan. Inilah agenda Umno pada setiap kali sesak nafas mereka akan meminta oksigen dari PAS. Terima kasih kepada Tan Sri Dr Haji Harussani Zakaria yang bijak membuat bacaan politik bahawa kuasa politik Melayu Umno akan hilang. Kenyataan beliau menambahkan lagi keyakinan bahawa PAS untuk mengambil tempat Umno dan memberi harapan baru kepada umat Islam dan bangsa Melayu bahawa tanpa Umno umat Islam dan bangsa Melayu mampu berdiri megah dan gagah untuk muncul dengan kuasa baru politik bersama semua kaum dibawah payung PAKATAN RAKYAT.

PAS menyeru seluruh umat Islam dan orang Melayu untuk bersama menyertai PAS bagi memikul tugas baru untuk meletakkan kembali Melayu dan Bumiputera pada landasan yang betul dan membangunkan Malaysia bersama semua kaum sebagai warganegara Malaysia yang bertanggungjawab.

“ISLAM ADIL UNTUK SEMUA”

Advertisements

2 Respons

  1. Datuk ,PKR bukan sekutu Yahudi/Zionis ke ? PAS sekarang bukan berjuang untuk kebaikan Melayu tetapi untuk kepentingan diri sendiri kerana terlalu kemaruk dan gila nak ke Putra Jaya. Sebab itu PAS menggadaikan Islam untuk mencapai cita2.

    DAP terang2 menentang Islam dijadikan sahabat. UMNO yang berjuang untuk Islam dijadikan musuh, dicapkan syirik sedangkan TG Nik Aziz yg.terang2 syirik Khafi tidak pula dicapkan syirik.

    PAS sebenarnya telah tergoda oleh ‘sokongan palsu DAP’ hingga hilang segala pertimbangan.Sokongan DAP akan membawa rebah orang Melayu yang tentunya Islam.Kalaupun PR menang, PAS hanya akan menjadi kuda tunggangan DAP.Mulut akan dijahit oleh DAP seperti yang berlaku kpd Ir.Nizar.PAS hanya akan menjadi boneka untuk DAP mengabui mata orang2 Islam.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: