BN pun jatuh dengan Kuasa Ketiga

Dato’ Hassan Ali (DHA) nak buat kuasa ketiga nak lawan Pakatan Rakyat. DHA lupa siapa Kuasa Ketiga? Kuasa Ketiga juga yang akan menjatuhkannya. Dia tidak menang dengan pengaruhnya. Dia KALAH dengan kuasa ketiga.

Kuasa ketiga bukan Hassan Ali saja boleh kalah, BN pun mampu dikalahkannya. Buktinya PRU 12 lalu 5 buah negeri telah jatuh ke tangan Pakatan Rakyat.

Inikan Hassan Ali, BN pun boleh jatuh dengan Kuasa Ketiga.

Hari ini, Sinar Harian melaporkan, SHAH ALAM – Pakatan Rakyat (PR) Selangor tidak akan tergugat siri jelajah anjuran bekas Exco Kerajaan Negeri, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali yang dikatakan akan mendedahkan segala kelemahan dan kepincangan pentadbiran Kerajaan Negeri itu.

Pesuruhjaya Pas Selangor, Dr Abdul Rani Osman berkata, Hasan boleh mendedahkan apa sahaja isu dalam siri jelajahnya, tetapi Pas Selangor juga sudah bersedia memberikan serangan balas setiap apa yang akan didedahkan beliau.
“Pas Selangor tidak bimbang kerana setiap kali beliau buat roadshow, rakyat akan lagi kenal siapa beliau. Makin banyak bercakap, makin banyak perkara negatif akan keluar.

“Jadi, rakyat boleh menilai sendiri siapa beliau. Malah bila bertemu rakyat di warung-warung, rakyat memberikan imej negatif tentang beliau termasuk ahli Umno sendiri. Banyak yang pertikai apa dikata beliau selama ini,” katanya.
Sementara itu, Pengerusi DAP Selangor, Teresa Kok berkata, tindakan Hasan itu juga seolah-olah akan mendedahkan kelemahan diri sendiri.

Teresa berkata, dalam Kerajaan Negeri, Hasan adalah seorang pemimpin ‘senior’ berbanding Exco Kerajaan Negeri lain di mana panda ngan Hasan selalunya akan didengar, dihormati dan diikuti.

“Beliau seorang anggota yang penting dalam kerajaan ketika itu, jadi apa yang mahu beliau dedahkan? Saya sendiri tidak tahu apa lagi yang mahu dikritik oleh beliau tentang Kerajaan Negeri.

“Jadi, apa-apa kritikan yang dilemparkan oleh beliau, mungkin akan terkena kepada beliau sendiri kerana beliau juga yang membuat keputusan bersama,” katanya.
____________________________
Source: http://www.sinarharian.com.my/politik/banyak-bercakap-risiko-dedah-kelemahan-1.20189

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: